Blog

BLOG

Programul de lucru al Comisiei pentru anul 2019: respectarea promisiunilor și pregătirea pentru viitor

Comisia Europeană a prezentat programul de lucru pentru anul 2019, care stabilește trei priorități principale pentru acest an: ajungerea la un acord rapid cu privire la propunerile legislative deja prezentate, în vederea îndeplinirii celor zece priorități politice ale sale; adoptarea unui număr limitat de inițiative noi pentru abordarea provocărilor nesoluționate și prezentarea mai multor inițiative…

BLOG

Amenzi pentru comercializarea rechizitelor și uniformelor școlare, aplicate de comisarii ANPC

In perioada 27.08 – 08.09.2018, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat o actiune de verificare, la nivel national, a respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea rechizitelor si uniformelor scolare. Comercializarea rechizitelor scolare Au fost controlati 551 operatori economici, la 328 (59,16%) dintre acestia constatandu-se abateri de la prevederile legale in vigoare. Au fost controlate produse in valoare…

BLOG

„o9atitudine pentru cultură! 100 România!”

InfoCons a organizat evenimentul cultural de lansare a Proiectului cultural „o9atitudine pentru cultură! 100 România!”. Evenimentul va avea loc la Palatul de Justiție București, Splaiul Independenței, numărul 5, sector 4 – Sala “Pașilor Pierduți”. Vă așteptăm alături de noi la un eveniment cultural care marchează Primul Proiect major de reacordare a identității naționale la 100…

BLOG

Ce este amidonul modificat?

Amidonul modificat este unul dintre cele mai folosite E-uri, având numărul E1422. Este un aditiv alimentar cu rol de agent de aglomerare, agent de îngroşare, stabilizator, emulgator şi substanţă – suport pentru alţi aditivi. Este un aşa-numit “amidon modificat”, adică un amidon supus unui anumit procedeu chimic al cărui scop este îmbunătăţirea şi adaptarea proprietăţilor sale…

BLOG

Evitați risipirea alimentelor prin planificarea meniului săptămânal!

Principalul motiv (43%) pentru care mâncarea este risipită este acela că uităm ce alimente avem în frigider, nu sunt consumate la timp și acestea se strică. Planificarea unui meniu săptămânal, pregătirea unei liste de cumpărături și verificarea a ceea ce aveți deja acasă este un început minunat pentru a evita risipirea alimentelor.     1. Planificați-vă…

BLOG

Gestionarea deșeurilor în Uniunea Europeană – Economia circulară

Poate ați auzit de sintagma ”economie circulară” până acum. Ce implică însă aceasta și ce este cu adevărat economia circulară? Economia circulară este un model de producție și consum care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclareamaterialelor și produselor existente cât mai mult posibil. În acest fel, ciclul de viață al produselor este extins. În practică, aceasta implică…

BLOG

Care sunt excepțiile folosirii activului personal?

Activul personal este folosit numai pentru obţinerea unei pensii facultative. Excepție fac următoarele situații: participantul nu îndeplineşte una dintre condiţiile necesare, caz în care primeşte suma existentă în contul său ca plată unică sau plăţi eşalonate în rate pe o durată de maximum 5 ani, la alegerea sa; participantul beneficiază de pensie de invaliditate în condiţiile Legii…