BLOG

„o9atitudine pentru cultură! 100 România!”

InfoCons a organizat evenimentul cultural de lansare a Proiectului cultural „o9atitudine pentru cultură! 100 România!”. Evenimentul va avea loc la Palatul de Justiție București, Splaiul Independenței, numărul 5, sector 4 – Sala “Pașilor Pierduți”.

Vă așteptăm alături de noi la un eveniment cultural care marchează Primul Proiect major de reacordare a identității naționale la 100 de ani prin care se readuce istoria în atenția românilor.

În cadrul Proiectului va fi realizată pentru prima oară în România o dotare a unităților de învățământ preuniversitar și instituțiilor publice cu o colecție de tablouri cu imagini tip fotografii – “Galeria Războiului de Reîntregire a României din anul 1917”  în peste 4.000 de locații. Totodată în cadrul proiectului se va lansa site-ul centenar.infocons.ro în care se vor regăsi imagini de acum 100 de ani cu locuri și clădiri din București, Alba Iulia și Iași, fotografii vechi care au fost refăcute în aceeași locație în ziua de astăzi, o trecere peste timp la o suta de ani, imagini care ne arată trecerea unui Centenar peste România.

Toate aceste imagini sunt la o calitate excepțională pentru a putea fi printate și afișate sub formă de tablouri în diferite instituții, dar și de sectorul privat cu titlu gratuit.

În cadrul acestui Proiect se vor realiza: un Catalog – Albumul eroilor, album dedicat celor care au luptat în Războiul de Reîntregire a României din anul 1917 în care se vor regăsi imagini din timpul Primului Război Mondial, locațiile monumentelor care celebrează martirii Primului Război Mondial, cât și lista ostașilor români cazuți la datorie și un “Album de fotografii 1918 -2018”  în care vor fi ilustrate imagini cu clădiri, monumente arhitectonice din București, Iași și Alba, printr-o paralelă (1918- 2018).

Aceste materiale se vor regăsi în timpul Proiectului și pe site-ul centenar.infocons.ro, dar vor fi puse și la dispoziția bibliotecilor din România cu titlu gratuit.

În cadrul evenimentului se va lansa și un concurs de fotografie – „Concursul de fotografie “100 de ani de la Războiul de Reîntregire a României din anul 1917 și Unirea Românilor”, desfășurat sub egida Proiectului eveniment cultural, concurs care va acorda câștigătorilor premii în valoare de 39.000 lei.